top of page

TÄSSÄ JA NYT

TÄSSÄ JA NYT 2016 viittaa opastekartoissa olevaan punaiseen pisteeseen, jonka avulla kartan käyttäjä havaitsee nopeaasti sijaintinsa. Uuden asuinrakennuksen asukkaat ovat  uuden alussa, elämänsä “tässä” vaiheessa, jolloin on muutettu uuteen kotiin Vuorekseen; on käännetty uusi sivu elämänkirjassa. Nyt ollaan tässä, edellisen kappaleen pisteen jäIkeen ja aloitetaan tarinan seuraava vaihe, puhtaalta pöydältä.

Teoksen ideana on käsitetaiteellinen informaatiokivi. Se kertoo faktatietoa alueen maantieteellisestä sijainnista; kuten esimerkiksi koordinaatit maapallolla, korkeuden merenpinnasta ja ilmansuunnat, aikavyöhykkeen yms. ( lisäksi se voisi kertoa esimerkiksi tiedon siitä mitä sijaitsee mailman toisella puolella tms.  mutta en ole varma mahtuuko tälläinen "ylimääräinen" tieto kiveen ja/tai sen budjettiin.)  Kivi voisi kertoa myös rakennuksen valmistumisvuoden ja esim osoitenumeron voisi ehkä siitä löytää. Kivi ottaa muotonsa perinteisistä rajapyykeistä ja yhdistää sen tekstin taittoon ja sommitteluun. Sommittelu saattaa vielä muuttua kunhan katson niitä tarkemmin 1:1 koossa.

Kivi on materiaaliltaan vaaleanharmaata sahattua graniittia korkeuden ollessa n 200cm ja leveyden sekä syvyyden molempien ollessa 40 cm. Lisäksi korkeuteen tulee 50 cm maanalainen pystytystekninen osio. Pystytystekniset tiedot olen saanut  Tampereen kovakivestä. Kirjaimet toteutetaan hiekkapuhalluksena kiven pintaan ja osa niistä maalataan tummanharmain ja viininpunaisin ja/tai sinapinkeltaisinvärein, jotka soinnutetaan rakennuksissa käyttettyihin sävyihin, kiven sävyjen ollessa kuitenkin hiukan kirkkaampia.

bottom of page